sábado, 18 de junio de 2011

Llibre "Arquitectura per a la salut"

18 anys d'arquitectura sanitària a Catalunya (1991-2009), editat pel CAT Salut i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
Interessant llibre (malgrat es pugui considerar "propagandístic") amb l'obra feta en arquitectura sanitària des de la creació del Servei Català de la Salut.
Es presenta en aquest llibre l'evolució del model sanitari català i els resultats assolits en aquests anys, especialment centrat en el desenvolupament d'un model arquitectònic singular, que va començar prèviament (als anys '80) i va anar evolucionant als '90 cap a una arquitectura orientada a tipologies funcionals molt concretes, però amb diversitat de solucions formals i estètiques, arran d'un sistema de concursos molt eficient que donava llibertat projectual als arquitectes dintre d'un estricte ordre de compliment del programa, els metres quadrats i el pressupost, amb l’objectiu de produir una arquitectura pública de qualitat. A partir d'uns esquemes funcionals estructurats molt bé reflectits en els plecs dels concursos, aquest sistema permetia una pluralitat d'idees i solucions sobre cada tema, ja fos un Consultori local, un Centre d’Atenció Primària, un Hospital regional, o qualsevol nou programa derivat de les pròpies necessitats de la societat.
El llibre presenta 79 intervencions amb fotos i plànols (seleccionades de les més de 400 actuacions que es van fer) de manera cronològica.
Editat pel Cat Salut i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, hi ha edicions en català i en castellà. 320 pàg.


Panells de l'exposició al Col·legi d'Arquitectes:

No hay comentarios: