jueves, 10 de marzo de 2011

No retalleu la cultura!

Adhiriendo a la manifestación del próximo lunes solicitando al govern de Catalunya que no se hagan más recortes presupuestarios en el área de Cultura... todo en nombre del maldito déficit. A mí se me ocurren rápidamente unas cuántas áreas en las que se podría recortar sin menospreciar a los ciudadanos, pero claro, yo no soy un político! 
Manifestació:
NO retalleu la Cultura!
dilluns 21 de març de 2011, 19:00.
Plaça dels Àngels (MACBA)
Barcelona


MANIFEST (resumit):
1. La Cultura no és una despesa, és una inversió. 
2. Retallar o estalviar en Cultura és un greu error. Ens farà més pobres.  
3. Catalunya és un dels països del nostre entorn que destina menys recursos públics a la Cultura: només el 0,98% del pressupost general. Una nova retallada ens allunyarà encara més dels estàndards europeus.
4. El retall obligarà a les institucions (nacionals, locals, privades) a reduir l’activitat i les programacions. Qui acabarà pagant el retall i la crisi seran els artistes, els creadors, les companyies i els agents més febles i els nous emprenedors.
5. La retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions
6. La retallada forçarà la privatització d’equipaments o programacions situant una bona part de l’oferta cultural sota l’estreta lògica del mercat i les audiències. La cultura és també el dissens i l’experimentació de pensament crític que nodreix la democràcia.
7. La cultura és la cara visible d’un país, allò que de forma més concreta i particular el caracteritza i l’identifica entre els veïns i en el context històric i social, i més encara en el cas de Catalunya, que per raons polítiques té ara mateix disminuïda la gestió d’altres recursos. 

Manifestació: NO retalleu la Cultura
dilluns 21 de març de 2011, 19:00.
Plaça dels Àngels (MACBA), Barcelona

més informació:
http://www.noretalleulacultura.org/

No hay comentarios: